EEN RIJK VERLEDEN

De historie van Thiessen Wijnkoopers

Over Thiessen Wijnkoopers

In 1717 begon koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig stadspand hartje Maastricht. Hier begon de bijzondere geschiedenis van Thiessen. Nu, meer dan driehonderd jaar later, is dit naast wijnhandel een prachtige evenementenlocatie. Een plek waar het Bourgondische leven elke dag gevierd wordt.

In 2017 was het precies driehonderd jaar geleden dat koopman Guillaume Thyssen z’n wijnhandel begon aan de Maastrichtse Grote Gracht. De kleurrijke geschiedenis van Thiessen Wijnkoopers is innig verbonden met die van de stad. Het indrukwekkende pand met 1200 m² authentieke wijnkelders is één van Maastricht’s cultuurhistorische schatten.

Naast eeuwenoude wijnhandel is Thiessen één van de mooiste evenementenlocaties van Maastricht. Met feesten, recepties, diners, babyborrels, huwelijken en uitvaarten wordt hier elke dag het leven gevierd. Het mooie stadspand met z’n historische sfeer en verscheidenheid aan ruimtes, is een prachtige plek voor feestelijkheden en bijeenkomsten.

Eigen bezorgdienst

Wij vinden een goede persoonlijke service erg belangrijk. Daarom leveren wij alle bestellingen in Zuid-Limburg zelf met onze eigen Thiessen-bus. Vragen kunnen meteen worden gesteld, zo kunnen wij snel anticiperen op de wensen en behoeften van de klant.
“Graag gebracht met een lach”
– Harold Vernaus –
THIESSEN WIJNKOOPERS

Video indrukken

Bekijk verschillende videos die in de loop der jaren van ons zijn gemaakt.

Oudste wijnwinkel van Nederland

Een ongelofelijk mooie wijnwinkel. Met een stevige nadruk op de klassieke Europese wijngebieden, is hier ook veel spannends en nieuws te vinden uit onbekend(er) Europa en de Nieuwe Wereld.

Openingstijden

Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag – Zaterdag: 10:00 – 18:00
Zondag gesloten

Bezoekadres
Grote Gracht 18, 6211 SW, Maastricht

LAAT IETS VAN JE HOREN

Neem contact op

BEZOEKADRES

Grote Gracht 18
6211 SW
MAASTRICHT

Tel: +31 43 325 13 55
E-mail: wijnhandel@thiessen.nl

AFHAALADRES

Batterijstraat 60
6211 SJ
MAASTRICHT

OPENINGSTIJDEN WINKEL

Maandag 13.00 – 18.00
Dinsdag – Zaterdag 10.00 – 18.00
Zondag gesloten

OPENINGSTIJDEN KANTOOR

Maandag – Vrijdag: 09.00 – 17.30